Waar gaat deze blog over?
Veilige website
Om je website veilig te houden zijn regelmatige updates belangrijk. Dat was en is nog steeds het uitgangspunt. Dit voorkomt dat je website niet zo makkelijk gehackt kan worden. Een garantie is het niet, maar de kans erop is wel een stuk kleiner als je website up-to-date is.
En wat als dat niet zo is?
Wordpress websites worden het meest gehackt. Niet vanwege de gebruikte code, maar omdat deze CMS zo populair is en het gebruik van al die verschillende plug-ins en themes. Plug-ins en themes die door iedereen gemaakt en aangeboden kunnen worden. Sommigen zijn goed, anderen slecht en enkelen zijn zelfs onveilig.
Hoewel het geen wet van ‘meden en perzen’ is, zijn de plug-ins waarvoor je moet betalen binnen WP meestal veilig en zitten ze ook technisch goed in elkaar. Datzelfde geldt ook voor de vele Themes die aangeboden worden. Het nadeel is alleen, behalve de steeds terugkerende kosten voor gebruik, dat je deze themes en plug-ins regelmatig moet updaten. Deels om veiligheidsproblemen, maar vaak ook, omdat er nieuwe functies beschikbaar komen.
Is dat een probleem? Op zich niet. Voor iedereen die hier lol aan beleeft en toch wat tijd over heeft, is het een mooie dagbesteding. Want voor WP komen er bijna dagelijks updates beschikbaar.
Wil je een WP-website veilig houden dan wordt het volgende aangeraden:
- Blijf up-to-date!
- Check je site regelmatig.
- Gebruik een sterk wachtwoord.
- Maak back-ups van je site.
- Verwijder oude plug-ins en theme's.
- Beveilig je website met een plug-in.
- Zorg dat je website snel laadt.
Een aardig lijstje, maar wel allemaal verstandige dingen om te doen!
Laten we daarom het lijstje even doorlopen en kijken wat het nu eigenlijk allemaal betekent.
Blijf up-to-date
Blijf up-to-date: Zoals eerder besproken, is een up-to-date website de beste methode om deze veilig te houden.
Check je site regelmatig
Zelfs een veilige website kan gehackt worden. Controleer je site dus regelmatig om problemen snel te kunnen identificeren.
Gebruik een sterk wachtwoord
Kies voor complexe en unieke wachtwoorden om brute force aanvallen te voorkomen.
Maak back-ups van je website
Zorg dat je regelmatig back-ups maakt, zodat je snel kunt herstellen na een aanval.
Verwijder oude plug-ins en theme's
Verwijder ongebruikte en verouderde plug-ins en thema's om potentiële beveiligingsrisico's te minimaliseren.
Beveilig je website met een plug-in
Installeer een beveiligingsplug-in om je website beter te beschermen tegen hackers.
Zorg dat je website snel laadt
Een snelle website heeft een betere kans om goed te scoren in zoekresultaten en kan ook beter bestand zijn tegen bepaalde aanvallen.
Nu je op de hoogte bent van de belangrijkste aandachtspunten voor het veilig houden van een WordPress-website, is het tijd om te beslissen of dit het juiste platform voor jou is. Hoewel WordPress een populair en veelzijdig systeem is, kan het onderhoud en de beveiliging tijdrovend zijn.
Alternatieven zoals Webflow bieden een veiliger, sneller en onderhoudsarm platform, waarbij veel van de genoemde zorgen automatisch worden aangepakt.
Is Webflow misschien iets?
Bij Webflow zijn er geen handmatige updates, de hosting is geoptimaliseerd en de beveiliging is ingebouwd. Bovendien zijn er verschillende abonnementspakketten om aan je budget en wensen te voldoen. Dus als je op zoek bent naar een toekomstgerichte oplossing zonder de extra rompslomp en kosten die WordPress met zich meebrengt, is het de moeite waard om Webflow te overwegen.
Met Webflow hoef je je geen zorgen te maken over het regelmatig updaten van plug-ins en thema's, omdat de meeste functionaliteiten al in het platform zijn geïntegreerd. Bovendien worden back-ups automatisch gemaakt en hoef je geen aparte beveiligingsplug-ins te installeren. Je hoeft alleen maar te zorgen voor een sterk wachtwoord om je account te beveiligen.
Webflow biedt ook eenvoudige integraties met andere systemen, zoals MailChimp, waardoor je de functionaliteit van je website kunt uitbreiden zonder je zorgen te hoeven maken over updates of beveiligingsproblemen. Voor degenen die geen tijd of interesse hebben om zelf een website te ontwerpen, zijn er voorgebouwde ontwerpen beschikbaar die speciaal zijn gemaakt voor het Webflow-systeem.
Conclusie:
Als je na het lezen van dit artikel nog steeds overtuigd bent dat WordPress het beste systeem is voor jouw website, is dat prima. Echter, als je liever wilt investeren in een toekomstbestendige oplossing en niet te maken wilt hebben met de rompslomp en extra kosten van een WordPress-website, overweeg dan eens of Webflow iets voor jou is.
Door te kiezen voor Webflow, investeer je in een platform dat veel van de beveiligings- en onderhoudszorgen van WordPress aanpakt, zodat je meer tijd kunt besteden aan het verbeteren en laten groeien van je onlineaanwezigheid. Met de geïntegreerde beveiliging, hosting en snelheidsoptimalisaties is Webflow een aantrekkelijk alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en veiligere optie voor het bouwen van hun website.
Ik hoor het graag.